Please reload

Featured Articles

🇳🇱 Messi, en de borsten van Albanië (ELFvoetbal.nl)

June 23, 2016

Kanonnen. Wat is Juni 2016 een ongelofelijke (sport) maand. De backhand van Kiki op Roland Garros, het blok van LeBron James tegen de Golden State Warriors, Messi schittert op de COPA en de borsten van Albanië op het EK voetbal.

 De poule-fase van het EK in Frankrijk zit erop. Er werd niet veel van deze ronde verwacht, want immers elk land dat Bassie & Adriaan voor de geheimzinnige opdracht hebben bezocht deed mee. Aan de andere kant zorgen de humor van de Ierse "Will Grig’s On Fire" fans, de jogging broek van Király, en de Jack van Gelder van IJsland voor de nodige entertainment deze zomer. Het voetbal zelf was voldoende, al zorgt de opzet van het toernooi er niet bepaald voor dat de wedstrijden aantrekkelijker worden. De meeste mannen zullen beamen dat de uitschakeling van Albanië en Zweden op dat gebied ook weinig perspectief biedt voor de achtste finales.

Tegelijkertijd speelt zich een fantastisch toernooi af aan de andere kant van de wereld. De Copa America, wat in het Spaans van de lokale Henry Schut en zijn koffie juffrouw nog vele malen beter van de tong rolt. Dit prestigieuze toernooi wordt vanwege haar 100 jarig bestaan in de United States of America (waarom weet niemand) georganiseerd. Terwijl Ronaldo de L’Óreal haarlak uit zijn ogen wrijft, neemt aanvoerder Messi onder toeziend oog van 70.000 kleine jongetjes met nummer 10 achter op de rug, Argentinië bij de hand.
 

Het is waar wat ze zeggen. Als Messi aan de bal is veert het hele stadion op, inclusief de fans van de tegenpartij. Gerardo Martino, de coach van Argentinië, doet dat niet. Hij gaat zitten, bestelt een espresso, en belt zijn vrouw om te zeggen dat alles goed komt. Messi is tjilpende vogels op zondag morgen. Messi is Picasso. Messi is biljarten. Messi is Fifa 2016. Messi is alles wat voetbal mooi maakt.

Het is 22 juni 2016, Houston. Argentinië vs. Amerika. De climax duurde exact 3 minuten. Zijn eerste balcontact. Fenomenaal. Panklaar op het hoofd van Lavezzi. Goal! Niet veel later wordt er een vrije trap toegekend aan Argentinië. De maestro legt de bal zelf neer. Er ontstaat een bijzondere sfeer in het stadion. Alsof het niets is krult hij de bal schitterend in de kruising. Een van de beste vrije trappen ooit. De hele wereld juicht! Op dat moment verslaat Messi niet alleen team USA van Klinsmann, zijn eeuwige rivaal Ronaldo, maar ook de borsten van Albanië. Amen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload